15.9.2022

Смелостта е естествена за хората, които слушат вътрешния си подтик

Янислав Тотев, управител на ДСВ Роуд, ще говори на 15 септември в онлайн рубриката на сп. Логистика „10 години - 10 смели решения“.

Новият проект на списание ЛОГИСТИКА включва 10 видеоинтервюта, излъчвани на живо в онлайн каналите на Българска Транспортна Преса във Facebook, LinkedIn и YouTube.

Проектът е посветен на 10-годишния юбилей на Логистичната Бизнес Конференция, за която можете да се регистрирате с отстъпка до 15 септември ТУК.

Вторият ни събеседник е Янислав Тотев, лектор на конференцията, мениджър, който смята, че самото решение да стане управител на DSV също е било проява на смелост.

 А какво му помага, когато взема важни бизнес решения?

„Инстинктът – отговори без колебание той. – Има една книга, в която се казва, че за едно решение е важно какво мислят разумът и сърцето. А двете заедно са инстинктът. Постигнеш ли единството на разум и сърце, значи си на прав път.“

 Но по правия път често се появяват внезапни прегради, смущения, колебания. Такава е и 2022 година с няколко насложили се глобални събития – пандемия, война, енергийна криза.

 „За съжаление, в момента всичко се политизира и с войната се оправдават лоши политически и икономически решения. Днес всеки се оправдава с нещо и иска да има яснота за бизнеса си при толкова неясни обстоятелства за бъдещето. Например, клиентите ни казват: Не искам да ни индексирате цените всеки месец. И аз не искам, но трябва да имам ясни хоризонти, за да направя дългосрочна оферта. Никой не е свикнал да работи при почти всекидневен скок на горивата и газа. Но мнозина не искат да приемат ситуацията и искат да работят спокойно. Само че нямаме избор – или се съгласяваме с нормалните искания на времето, или се разделяме като бизнес партньори. В момента товародателят може да има или цена или капацитет. За да гарантирам капацитета, не мога да гарантирам, че цената няма да се промени“, коментира Яни Тотев.

 За цените и обстоятелствата. За смелостта като опит и емоция. За избора на време, когато трябва да тръгнеш и времето, когато трябва да спреш. За новите проекти и екипите.

 За всичко това и по други актуални теми Снежина Баджева ще разговаря с Янислав Тотев на 15 септември от 16 часа на живо по 5 различни онлайн канала на Българска Транспортна Преса: